You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Значение на коледните символи

Значение на коледните символи

Коледните символи, които приемаме като декорация и част от вълшебството по Рождество, всъщност имат свое скрито послание

Веднага щом настъпи декември, хората украсяват дома и работното си място със звезди, ангели, вечнозелено дърво или свещ. Елементите, с които украсяваме създават една неповторима атмосфера и предпразнично очакване. Малцина обаче са наясно, че те имат дълбока символика и специално послание:

1. Дядо Коледа

Няма по-известен и любим старец за децата по света. Знаете ли обаче, че Дядо Коледа се свързва предимно с гръцкия епископ на Мира – Свети Никола? Той ходел от врата на врата и раздавал подаръци като начин да покаже любов и да прослави Спасителя.

2. Червен и зелен цвят

Червеното и зеленото също се считат за един от символите на Коледа. Червеният цвят представлява кръвта на Христос на кръста и плодовете на плода, използвани по време на празненствата на зимното слънцестоене в древен Рим. От друга страна, всяка Коледа сме склонни да украсяваме вечнозелени дървета. Значението на символа на коледното дърво е свързано с вечния живот и вечната надежда. Освен това коледните елхи сочат към небето. Следователно друго значение на коледната елха в Библията се върти около това да си спомним да намираме Бог във всичко.
Значение на коледните символи
3. Звезди и ангели

Звездите символизират Витлеемската звезда, която води тримата мъдреци до бебето Исус. Те са известни символи на Коледа, защото са знак за блестяща надежда за човечеството. От друга страна, ангелите са тези, които са възвестили раждането на Спасителя в първата коледна нощ.

4. Венци и звънци

Венците са в кръгове, които нямат начало и край. В допълнение, те често се правят от борови клони, които са вечнозелени. Венците са символи на Коледа, които окачваме на вратите, защото те представляват вечността и безкрайната любов към Бога.

Що се отнася до звънците, хората са ги използвали от векове, за да водят обратно изгубени овце. Те са един от най-известните коледни символи, защото ни напомнят, че Бог винаги е там, за да ни помогне. Можем да гледаме на камбаните и като символ на момента, в който ангелите са възвестили раждането на Спасителя.

5. Свещи и лампи

Други познати коледни символи включват свещи и светлини. Независимо от формата, те символизират, че Исус Христос е светлината на света.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!