You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > 10 причини да се радвате, че имате палаво дете

10 причини да се радвате, че имате палаво дете

Каквото и да говорят учителите, палавите деца са здравите деца и има няколко добри причини да се радваме на активността им

Възрастните са интересно нещо. Забавляват се с пакостите на децата,…ако са чужди. Знаят добре, че здравите малчугани не са кротки и тихи, но не искат калпазани. Палавите деца създават много ядове, от тях се оплакват учители и треньори, всички ги критикуват и с лекота ги обвиняват за грешките на останалите. Можем да разберем родителите, но и трябва да ги подкрепим. Да, възпитанието, спазването на правила и уважението към авторитетите е важно. Докато се опитват да ги постигнат обаче, трябва да проявят спокойствие и…вътрешна гордост. Палавите деца имат качества, които заслужават уважение и трябва да правят щастлив всеки родител:

Немирниците са независими

Родителите често искат деца, които слушат и се държат добре, докато неспокойните деца мислят сами и правят това, което им се прави в момента. Това е важно, когато детето порасне и трябва да ви радва, ако показва такива черти от ранна възраст.

Те са креативни

Те винаги мислят различно от другите. Идейността им не може да бъде сдържана. Докато възрастните се опитват да мислят „извън рамката“, палавите деца дори не знаят какво е това. Те никога не са били „в кутията“ и не мислят така.

Те са чувствителни

Понякога правят неща и изглеждат непослушни, защото се възмущават от несправедливостта. Когато възрастните правят нещо, което детето намира за несправедливо, това се дължи на чувствителността към такива неща и неговият бунт изглежда като лошо поведение.

Те имат свои собствени виждания

Неспокойните деца не се правят на умни, те наистина са. Те формират свои собствени виждания според възрастта си и се придържат към тях. Тираничното поведение на родителите може само да ги вдъхнови да се съпротивляват.

Те са силни

Палавите деца са силни. Поведението им е се осъжда, но са устойчиви на натиск. Те имат различни нагласи и се обличат различно от другите, демонстрирайки смелост и силна воля.

Те се стремят да бъдат разбрани

Дори ако отговорът на родителите е „Не”, те ще се успокоят, ако почувстват, че техните нужди са разбрани. Те не искат да им се налага авторитет, но искат да бъдат разбрани, дори ако последствието е отрицателен отговор на техните желания.

Те казват това, което имат предвид

Те не се срамуват да кажат каквото мислят без никакви угризения. Когато са тийнейджъри, това означава да изразяват мнения, които може да са спорни за някого. Когато са деца, не им пука какво мислите- лесно ще ви кажат, че не харесват подаръка ви. Те не се свенят да говорят за разлика от децата, които се смятат за добре възпитани.

Те са енергични

Енергията, която виждате в неспокойното си дете, е тази на спортисти, авантюристи и лидери. Дайте им възможност по някакъв начин да насочат тази енергия към продуктивни цели, но никога не ги осъждайте за това.

Те са амбициозни

Тяхното поведение може да е резултат от разочарование от разликата между техните виждания и това, което постигат на практика. Това е демонстрация на тяхната амбиция.

Те са любознателни

Те не се учат, като повтарят това, което им казва учителят или друг авторитет. Те се учат чрез експериментиране и прозрение.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!