You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Как да спасим връзката си от разпадане

Как да спасим връзката си от разпадане

Забравете субективните препоръки от приятели и семейството си — тези изпитани и проверени методи биха могли да ви помогнат да запазите връзката си.

Често повече енергия харчим да търсим точния човек, който ще заеме мястото за партньор, а забравяме, че също толкова енергия трябва да вложим и в поддържането на връзката с този партньор.

Най-новите проучвания показват, че броят на хората, които се чувстват напълно или частично нещастни в любовна връзка стават все повече. А стария съвет, че „трябва повече да говорят един с друг за проблемите“, едва ли ще ви помогне.

Как да спасим връзката си от разпадане
Как да спасим връзката си от разпадане

В случай, че партньорът ви се отнася зле с вас, обижда ви или ви кара да се чувствате нежелани и непочитани, най-добре е тази връзка веднага да се елиминира — бързо и безопасно.

Но за тези, които просто „тъпчат на едно място“, или преминават през трудности, бихме препоръчали техники,  улесняващи решаването на конфликти с партньор. А също така могат да ви помогнат и да спасите връзката си от разпадане.

Гледайте кино и телевизия заедно

Благодарение на студеното време, може да изберете нещо, което да накара и двамата да си стоите у дома. И то удобно сгушени под одеялото. Направете компромис и изберете заедно поредица или филм, който отговаря на интересите и на двамата.

Гледането и обсъждането сериали или филми укрепва връзката между партньорите. И възстановява комуникацията. Освен това намалява шансовете за раздяла до 50%. То позволява и на вас, и на вашия партньор да споделите по тактичен начин, и чрез други знаци, какво искате и какво не искате във връзката си.

Използвайте емотикони

Кой би казал, че лъчезарните личица с очила във Facebook или кактус, който държи рибена глава в ръка, пародирайки Хамлет може да промени живота ви?

Сладките Фейсбук стикери и гифове са най-бързо развиващата форма на комуникация. Психолозите са установили, че малките жълти емотикони всъщност могат много да ни помогнат. Най-вече, за да изразим по-добре своите емоции в онлайн комуникацията през 2016 година.

Бъдете открити при изразяването на емоции

Изследванията в психологията показват, че разговорът за чувства, докато гледате партньора директно в очите, е предизвикателство за другия. Така че, седенето рамо до рамо или обикновена разходка прави споделянето на емоции по-просто и лесно.

„Някои мъже са склонни да изпитват чувство на срам или разочарование, когато партньорките им поискат да говорят за връзката си, за чувствата си. Или за проблемите си.

Те се страхуват, че техните отговори ще бъдат неадекватни. Че няма да ги разберат, или ще се чувстват изолирани“, заявява Барбара Блумфийлд, автор на книгата“ Семейна терапия: Драма в любовта и секса. “

Оплаквайте се повече

Все пак не стигайте до ниво „вечно мърмореща свекърва“. Ако през първите три години не сте се скарали поне веднъж, не сте спорили поне веднъж за някаква дреболия, това е ясен знак, че връзката ви е просто обречена.

Изследването на Джон Готман, професор по психология в университета във Вашингтон показва, че споровете са част от здравата връзка.

Ако не се оплаквате за нищо, особено за малките неща, които ви нервират, като изхвърлянето на боклука, капака на тоалетната чиния, или космите във ваната, как ще се справите с тежките проблеми?

Спортувайте заедно

Едно скорошно проучване на 64 двойки, при които проблемите в интимността били сериозни, показва, че спортуването / тренировката, помага да върнете физическия контакт и интимността в отношенията си.

Двойките, които спортуват / тренират заедно два пъти седмично поне по един час, за период по-дълъг от шест месеца, показват по-голямо влечение към партньорите, отколкото тези, които изобщо не тренират.

Просто бъдете себе си

И накрая — не забравяйте, че всяка двойка е различна. Ако държите на партньора си и го обичате, намерете начин да поговорите с него за проблемите, които ви измъчват. Но му позволете да изрази и собствените си страхове. Опитайте се заедно да намерите компромис в отношенията си и резултат няма да закъснее.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!