You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Първите зеленчуци, подходящи за захранване на бебе

Първите зеленчуци, подходящи за захранване на бебе

Много майки нямат нужните познания и се лутат какви зеленчуци да изберат за захранване на бебе

Подборът на зеленчуците за захранване на бебе се оказва сложен и объркващ процес. Бъдещите майки нямат време да съберат нужната информация, за да са подготвени и за това ново предизвикателство.

Малкото същество расте бързо и първата половин годинка отлита неусетно. Тогава настъпва периодът, в който всяка жена започва да се пита как да подходи спрямо детето си.

Според Световната здравна организация най-удачно е да се започне през 6-тия месец от живота на бебето.

Предизвикателството захранване на бебе - най-лесно е да започнем със зеленчуци
Предизвикателството захранване на бебе – най-лесно е да започнем със зеленчуци

Остарелите прийоми да се предлага сок още на 3 месеца отдавна не важат, така че ще е добре да си ги спестите. Причините са известни – изцеденият плод е основно захар и не носи никакви хранителни стойности за организма на бебето, освен това дразни стомаха му, чиято флора още не е развита достатъчно, а и липсват редица ензими.

Независимо от препоръките, някои майки решават, че ще прилагат схема на захранване на бебе на своя глава. Други пък се вслушват в думите на педиатъра си, а трети черпят полезни съвети от интернет и различни форуми. Който и вариант да изберете, никога няма да ви бъде излишно да прочетете повече гледни точки, които са резултат от наблюдения на специалистите.

Първите зеленчуци при захранване на бебе трябва да бъдат по-слаби алергени, да не са пикантни и газообразуващи. Като такива се спрягат морковът и картофът, но като за начало може да се спрете на сладкия картоф – батат, защото има по-нисък гликемичен индекс и на вкус също е по-примамлив за бебетата.

Следващите в списъка ви може да са пащърнакът, белия морков, тиквата, тиквичката, броколите и карфиолът. Последните два вида зарзавати предложете към 7-я месец, тъй като са склонни да предизвикват колики, ако бебето ви е по-чувствително.

Изброените зеленчуци са достатъчно деликатни и витаминозни, за да стартирате едно наистина комфортно и приятно захранване на вашето бебе. Всяка майка е доволна, когато детето й се храни с удоволствие, а и му носи здравословни ползи.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!