You are here
Home > Дом и семейство > Кухня > 5 грешки при избора на кухненски робот

5 грешки при избора на кухненски робот

Искате кухненски робот? Ето за какво трябва да внимавате

Покупката на кухненски робот изглежда като тази на всеки друг електроуред. Влизате в магазина, харесвате модел, преценете дали цената ви устройва и го купувате. Да, но не съвсем. Ако не искате да се ядосвате, че сте си дали парите за напълно безполезна машина, която да стои в шкафа ви, не допускайте тези 5 грешки.

1. Малка мощност

Обикновено най-евтиния ценови клас кухненски роботи са и най-безполезни. Когато влезете в магазина, или поръчвате онлайн не се подлъгвайте по ниската цена. Обърнете внимание на мощността на машината, особено, ако смятате за по-сериозни кухненски операции. Не си купувайте робот с по-малка мощност от 500 — 600 вата. По-слабите машини биха се затруднили сериозно, дори с настъргването на тиква. Те са подходящи за по-меки плодове и леки смеси, но ако решите да нарежете по-твърд плод или да смелите ядки, можете да се простите с тях. А за сокове въобще не вършат работа. А ако искате наистина надежден и мултифункционален кухненски робот, вземете си модел с мощност поне 1000 вата.

Какво трябва да знаем, когато купуваме кухненски робот
Какво трябва да знаем, когато купуваме кухненски робот?

2. Допълнителни приставки

Преценете добре за какво ще използвате кухненския робот. Повечето фирми продават комбинирани роботи с блендер и рендета, но не всички. В зависимост от това, дали искате да го ползвате само като чопър и пасатор, или да изпълнява и други функции като месене на тесто, разбиване на пяна, трошене на лед, мелене на ядки, стъргане и рязане на шайби, пригответе и повече. Имайте предвид, че част от приставките може да не са включени в комплекта, затова проверете, кои точно части се предлагат заедно и кои трябва да поръчате допълнително. Както и дали приставките, които търсите, отговарят за вашия модел.

3. С блендер или без? Внимавайте с каната

Тук изборът зависи изцяло от вас, както и да решите дали предпочитате стъклена, или пластмасова блендер кана. От гледна точка на здравето и хигиената, майките предпочитат стъклото. Не забравяйте обаче, че то е по-тежко, по-чупливо и освен това може да се спука или повреди, ако използвате твърде горещи течности за блендера. От друга страна пластмасовата кана е по-евтина и по-лесно може да се смени.

4. Гаранция и начин на връщане на продукта

В днешно време повечето фирми предлагат и кухненски роботи втора употреба или с транспортни дефекти, които обаче са без гаранция, или с по-малка гаранция. В този случай задължително поискайте при доставка, да ви бъде включена опцията „Преглед и тест“, за да сте сигурни, че машината работи. И я огледайте внимателно за наранявания, които биха могли да попречат на нормалната й работа.

Проверете също така при какви условия можете да върнете продукта, както и дали той ще бъде заменен, или разходите ви ще бъдат възстановени. Също така не пропускайте да поискате гаранционна карта, дори да е с транспортен дефект уреда. И я пазете на всяка цена.

5. Марката има значение

Противно на мнението, че качеството няма връзка с марката, някои компании са с доказано качество на продуктите си, за разлика от други. Когато избирате кухненски робот и цената не е единственият фактор, от който да се влияете, най-доброто, което можете да направите е да разгледате моделите на тези фирми — Bosch, Philips, AEG и разбира се KENWOOD. Британската марка от десетилетия е на пазара на домакински електроуреди, като качествата на нейните продукти са се доказали с времето. Освен това можете да сте спокойни, че при повреда винаги може да намерите части за вашия кухненски робот в мрежата. А и ако търсите нещо по-специално, тези фирми със сигурност могат да ви предложат едни от най-добрите оферти на пазара.

loading...

One thought on “5 грешки при избора на кухненски робот

  1. Благодаря ви за помощта! Съгласен съм с всички точки особено с гаранцията!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!