You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Искам бебе! Кога е идеалния момент да станеш родител?

Искам бебе! Кога е идеалния момент да станеш родител?

Мислите за бебе? Вижте кога е идеалният момент за една жена, да стане майка

Отглеждането на бебе е невероятно и чудесно пътешествие, което носи щастие и радост. Но и предизвикателства, и грижи, независимо от годините. И ако не се чувствате подготвени за това, ще ви бъде доста трудно да бъдете родители

Има ли такова нещо като „идеалния момент“ да бъдеш родител? Всъщност… не! Когато и да решите да създадете дете, винаги ще се чувствате неподготвени за неговото раждане и отглеждане.

Въпреки това, зрялата възраст може да бъде от полза. Нови изследвания показват, че бременността над 35 години може да има много ползи.

Защо?

Според проучването, жените, които стават майки в 30-те и 40-те се чувстват по-сигурни и по-спокойни. И е по-голяма възможността да изградят стабилна връзка и кариера.

В миналото, бременността над 35 години се е смятала за рискова, но днес науката доказва, че късната бременност си има своите положителни страни.

Изследването, което е направено от университета на Южна Калифорния показва, че раждането на 35 години подобрява умствените способности на майката. Нещо повече — в тази възраст жената вече е спокойна, чувства се уверена и сигурна. А освен това след раждането има нова енергия и се чувства по-жизнена. Да не говорим, че според някои изследвания, децата родени в по-късна възраст се развиват по-бързо и имат по-добра памет.

Изследването показва още, че жените, които са родили по-късно имат по-добра памет. Нещо повече — за разлика от жените родили десет или петнадесет години по-рано, те се чувстват по-жизнеспособни и имат по-добра работоспособност.

Кога е идеалния момент за бебе?
Кога е идеалния момент за бебе?

Всичко е свързано с хормоните естроген и прогестерон, които по време на бременността имат положителни ефекти върху мозъчните функции, особено когато бременността възниква в късни години. Естествено, бременността в зряла възраст има и някои рискове, но с подходящ хранителен и тренировъчен режим, както и с надежден лекар, спокойно може да износите здраво бебе.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!